منابع مشابه بیشتر ...

619904a5c00c7.jpg

از جنین تا جنان

میرقطب الدین محمد عنقا پیراویسی

کتاب حاضر یعنی از جنین تا جنان نوشته استاد فقید و عارف مولانا میر قطب الدین محمد عنقا ملقب به پیر اویسی میباشد . کتاب از جنین تا جنان در برگرفته دو قسمت است. قسمت اول: شامل تحقیق های علمی محمد عنقا راجع به روح و زندگی بعد از مرگ است. همچنین مطالبی چون نیروهای نامرئی، حالات یک محتضر، ارتباط با ارواح و وقایع شگفت انگیز از جلسات روحی و غیره که اهمیت این کتاب را بسیار می افزاید.

611a50f575b6a.jpg

جنگ گره گشا

کتاب باوردرمانی با روشی سهل و ساده با تکنیکهای خاص مکتب "پنا" (پرورش نیروی معنوی انسانی) به ما می‌آموزد که چگونه می‌توانیم محاسن و ملکات اخلاقی را در ذهن و باور مان جایگزین عصبیتها نموده و به تدریج وسیله آشتی باخود، سازگاری با دیگران و تفاهم و تطبیق با محیط، کار و زندگی را فراهم آوریم. در این مجموعه (جنگ گره گشا) سعی گردیده تا با ادامه این روش حتی پیچیده‌ترین مطالب روانشناسی علمی و خودشناسی، سهل و ساده و خوشایند مطرح شود که برای همه علاقمندان امکان استفاده سازنده و مفید فراهم آید.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

56a47ae6a18f0.PNG

گزارش و معنی بیتی از منطق الطیر عطار

محمدعلی خالدیان

در این مقاله به معنی و تحلیل یک بیت از منطق الطیر می‌پردازیم که همه شارحان منطق الطیر یا آن را معنی نکرده و رها کرده‌اند و یا به معنی آن‌ راه نبرده‌اند و مصرع اول آن بیت به یک حدیث و مصرع دوم آن به یک‌ آیه قرآنی اشاره دارد که هر دو مورد در شعر فارسی بازتاب وسیعی پیدا کرده است. در مصرع اول آن بیت سگی معیار مقبولیت کسی در درگاه‌ الهی و در مصرع دوم زاهدی مشهور به جهت غرور زهد دچار استدراج‌ گردیده است که چندوچون آن در مطاوی مقال با ادله متقن مورد تحقیق‌ قرار گرفته است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌ در شعر و شاعران
مقاله
5676d36448851.PNG

دوگانگی شخصیتی در شعر حافظ

محمدعلی خالدیان

وقتی بخواهیم وارد حوزه تفکر ایرانی و ادب فارسی بشویم، مشکل‌ترین‌ کار، سخن‌گفتن درباره حافظ است. او درباره خود از یک معما حرف‌ می‌زند ولی این تنها معمای او نیست، معمای ملت ایران، یا معمای بشریت‌ است؛ ولی آنچه ویژگی منحصربه‌فرد حافظ است و از این جهت هیچ‌کس‌ دیگر نتوانسته است بر اریکه‌ای که او نشسته، بنشیند، شخصیت دوگانه اوست؛ یعنی هم قدسی و هم مردود، هم پاکدامن و هم سیاهکار، هم‌ روشن‌بین و هم گمراه. این چه هنری است که توانسته این دو ضد را با هم‌ جمع کند؟ حافظ یکی بیش نیست ولی جلوه‌های کلامی او دو گرایش‌ عمقی انسان را به نمود می‌آورد، خود او نیز به این دوگانگی واقف بوده که‌ می‌گوید: «حافظم در مجلسی، دردی کشم در محفلی».

مشاهیر ادبیات فارسی/حافظ/پژوهش درباره حافظ
مقاله