شیخ محمد بهاری همدانی (1265- 1325 قمری) از ظریفان و نازک اندیشان اهل عرفان و از نامداران علم و فضیلت بود. او در نجف، شیوه و طریق تربیتی استادش آخوند ملا حسینقلی همدانی را ادامه داد. افراد بسیاری از محضرش کسب فیض می نمودند و او نیز شفاها یا با نامه آنان را هدایت می نمود و بدین ترتیب مکتب آخوند را استمرار و تداوم می بخشید. کتاب حاضر دستورات و نامه هایی پر از لطایف شعری و حکمی است. دفتر اول تذکره المتقین با عنوان آداب سلوک مشتمل بر هفت بخش آداب توبه، آداب مراقبه، آداب رفاقت، آداب سلوک با همسر، آداب تربيت اولاد، آداب زيارت و آداب حج است. دفتر دوم در افشای پاره ای از حقایق جهت تنبه سالک مشتمل بر چهار بخش در صفات علمای حقه، در اصناف مغرورین، دستورالعملها و مراسلات می باشد. دفتر سوم دربرگیرنده پیام های سید احمد موسوی حائری، حاج ملا حسینعلی همدانی، حاج محمد بیدآبادی است. دفتر چهارم این کتاب نیز به معانی لغات و ترجمه عبارات عربی اختصاص یافته است. این کتاب در سال 1361 توسط انتشارات نور فاطمه در دسترس مشتاقان قرار گرفت.

منابع مشابه بیشتر ...

62fb9b284a2e2.jpg

منشآت مصباح

عزیزالله مصباح

نگارنده این کتاب عزیزالله مصباح ولد مرحوم آقا میرزا محمدعلی خان مستوفی است و درباره موضوع کتاب در مقدمه میگوید: "موضوع و مرسل الیه مراسلات مندرجه در این اوراق تصوری و فرضی است که نگارنده به نیت آنکه بقدر مایه تمکن خدمتی به عالم معارف تقدیم کرده باشد آن را به طور خصوص جهت تدوین این کتاب انشاء و تصنیف نموده و امیدوار چنان است که ارباب فضل و کمال نظر به معاذیری که قبلا معروض داشت تز مهائب و شوائب آن چشم پوشند و این خدمت نالایق محقر را بعز قبول فائز و مفتخر فرمایند"

617eb871b200d.jpg

مراقبات (اعمال السنه)، مجموعه وظایف سالک در ماههای دوازده گانه سال، جلد دوم

میرزاجواد ملکی تبریزی

مراقبات (اعمال السنه)، مجموعه وظایف سالک در ماههای دوازده گانه سال (از مجموعۀ 2 جلدی)، در این جلد از المراقبات مسئولیتها و اعمال مستحبی روز و شب و ماه و سال هر مسلمان از باب دهم یعنی از آغاز شوال شده است. سپس مطالبی در اهمیت زیارت امام حسین (ع)، لزوم توجه به دعا و مناسبتهای مذهبی مخصوصاً عید غدیر و شرح اعمال این روز و نکاتی در خصوص محبت امام علی (ع) و اهل ‏بیت بیان شده است. در خاتمه از اهمیت مراقبه و حقایق اعمال و رابطه باطن و ظاهر عمل سخن رفته است. المراقبات یک دوره خودسازی و تهذیب نفس را براساس ادعیه و اوراد معتبر شیعی در 12 بخش و یک مقدمه و خاتمه ارائه می‏کند.