57211f58887b7.PNG

تاریخ التصوف الاسلامی من البدایة حتی نهایة القرن الثانی

مکان چاپ: کویت ناشر: وکالة المطبوعات تاریخ چاپ: ۱۹۷۵ میلادی زبان: عربی

فی هذا الکتاب تدرس المرحلة الاولی من مراحل التصوف الاسلامی و هی مرحلة تتسم باشراقة الفجر و نضارة تفتح براعم الحیاة الروحیة فی الاسلام، هذه الطاقة الروحیة الکبری التی أعطت للحیاة الروحیة للإنسانیة، قوة جدیدة هائلة.

منابع مشابه بیشتر ...

64f08f0f56ae1.jpg

تاریخ تصوف در کردستان‌

محمد رئوف توکلی

در این کتاب، نخست ادیان باستانی کردها معرفی می‌شود، سپس شرحی از فرقه‌های مختلف صوفیه فراهم می‌آید .معرفی بنیان گذاران و آداب طریقت فرقه‌های"قادریه"، "نقشبندیه" و "حقه" از دیگر مطالب کتاب است .

64dcbc8919369.jpg

شرح اصطلاحات تصوف - جلد 9 و 10

سیدصادق گوهرین

شرح اصطلاحات تصوف، اثر سید صادق گوهرین، در 8 جلد و به زبان فارسی است.نویسنده، مقدمه بسیار مفصلی بر جلد اول کتاب نوشته که در آن درباره تاریخ تصوف و ارتباط آن با اسلام و به‌خصوص شیعه و همچنین فرقه‌های متصوفه و... توضیح می‌دهد. وی انگیزه اولیه نگارش این اثر را تشویق استادش بدیع‌الزمان فروزانفر و دیدن خوابی می‌داند که در آن پیامبر خدا به وی توصیه به این امر کرده است. او درباره طرز تدوین و تنظیم کتاب می‌نویسد: در جمع‌آوری اصطلاحات صوفیان، از قدیم‌ترین آثار موجود این طایفه تا قرن هفتم هجری که زمان زندگانی مولانا و آثار گران‌بهای او از جمله مثنوی معنوی اوست، بسنده کردم و در این جمع‌آوری سعی کردم که پیوسته از پرارزش‌ترین متونی که مورد قبول مشایخ این مسلک است استفاده شود. در شرح اصطلاحات، از کتاب‌های پس از قرن هفتم و همچنین از تفاسیر قرآنی صوفیان و کتب تاریخی و تذکره‌های آنان نیز استفاده شده است. نویسنده ذیل هر اصطلاحی عین عبارتی را که پیشوایان صوفیه در آثارشان آورده‌اند، بدون کم‌وکاست نقل می‌کند. سپس برای درک بیشتر مفاهیم بسیاری از اصطلاحات، ذیل عنوان اقوال مشایخ، گفتار پیشوایان معروف این طایفه را می‌آورد. پس از آن، در حاصل کلام، به شرح و توضیح آنچه در نقل عبارات و کتاب‌ها و اقوال مشایخ آورده شده، می‌پردازد. او سرانجام ذیل عنوان «اما در مثنوی» می‌کوشد با نقل اشعار مثنوی آنچه را که مولانا در بیان هر اصطلاحی آورده است، نقل کند و شروحی بر آن بنویسد.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

658c29571380a.jpg

فرهنگ کامل خاورشناسان

عبدالرحمن بدوی

شرق شناسی همواره با ابهام و تردید نگریسته شده است و شرق شناسان از سوی افرادی تجلیل و از طرف افرادی دیگر تحقیر شده اند. گروهی فرآورده های شرق شناسی و شرق شناسان را چونان حقایقی ناب و مطلق پذیرفته و بر آن کاخهای آمال خویش را برآورده اند و گروهی دیگر در علم بودن شرق شناسی تردید کرده، آن را وسیله نفوذ در شرق و چپاول میراث شرقیان پنداشته و شرق شناسان را یکسره منادیان استعمار دانسته و همه را به یک چوب رانده اند. آیا شرق شناسی راهگشای استعمار و ابزار سلطه بر شرق است و شرق شناسان کارمندان سازمانهای جاسوسی غرب؟ یا آنکه این دانش نتیجه شوق بی نهایت غرب به شناخت شرق و پنهانیهای آن است و شرق شناسان شیدای شرق و اسرار آن هستند و در این راه ریگ بیابان و خار مغیلان به کف زده اند؟ و آیا ...

کلیات/فرهنگ ها
کتاب
6586d930c61f0.jpg

دائره‌المعارف مستشرقان

عبدالرحمن بدوی

«دائرة المعارف مستشرقان» تألیف دکتر عبد الرحمن بدوی، نویسنده ی معاصر عرب است که به شرح احوال و ذکر مهم ترین آثار حدود ۲۰۰ تن از خاورشناسان می پردازد. این کتاب در میان آثاری که به نگارش درآمده اند از جهاتی ممتاز است؛ نخست آنکه مولف کتاب، از یک سو، به علت تسلط کافی به چند زبان اروپایی و از سوی دیگر، به علت امکان دسترسی به منابع دست اول، توانسته اطلاعات جامع تری را در اختیار خوانندگان قرار دهد. دوم آنکه ، آشنایی و رابطه ی نزدیک و گاه دوستانه ی مولف با برخی از خاورشناسان بنام معاصر موجب شده تا مطالب تازه ای در کتاب به رشته ی تحریر درآید. سوم آنکه، برخلاف بسیاری از نمونه های مشابه فقط به شرح احوال و ذکر آثار خاورشناسان بسنده نشده و در مواردی، بررسی های نسبتا جامعی درباره ی برخی از آثار خارشناسان آورده شده.

کلیات/دایرةالمعارف
کتاب