شجره این طایفه به یعقوب لیث صفاری می‌رسد که هم اکنون در آبادان و شیراز و اهواز و اندیمشک و دزفول و بندرعباس و بندرلنگه پراکنده شده‌اند. در سال‌های که مدت آن بر افراد طایفه معلوم نیست عده‌ای از این طایفه کوچ‌نشین به استان بوشهر می‌آیند و در نواحی این استان به نام خورموج و گتوبندی و عسلویه و گله‌دار و برازجان یکجانشین می‌شوند که کار عمده مردان در این طایفه سفیدگری، ساختن سرپوش، قلیان، بادگیر و منقل بوده است و عده‌ای هم از راه مطربی در مراسم عروسی و ختنه‌سوران و ... امرار معاش می‌کنند. کولیان این طایفه مازاد تولید خود را در بازارهای مناطق دیگر و یا در راه‌ها به عشایر کوچرو می‌فروشند. زنان در خانه به پخت و پز و ظرفشویی و در خارج از منزل به حجامت و تکدی‌گری و فال‌بینی مشغولند. همیاری مردان به زنان در کارهای منزل از فبیل پخت و پز و ظرفشویی عملی فوق‌العاده زشت می‌دانند و اگر مردی به چنین کاری دست زند، این عمل را قبیح و آن مرد مورد سرزنش و اسیر و برده زن می‌دانند. کدخدا در این مورد برای داماد خود هم استثنایی قائل نبود و تاکید می‌کرد که اگر داماد خودم هم چنین کاری کند، او را اسیر و برده زنش می‌دانم و آن را برای انجام چنین کاری سرزنش می‌کنم.

منابع مشابه بیشتر ...

650c5528f0584.jpg

حضرت علی (ع) در نغمه‌های عامیانه ایران

بهروز وجدانی

نگارنده در ابتدای کتاب یادآور می‌شود که "موسیقی عامیانه ناظر بر وقایع مهم زندگی از جمله تولد تا مرگ است .این هنر بنابه مقتضیات زمان و مکان و موضوع فرق پیدا می‌کند و در واقع بیان احساسات پاک و صادقانه مردم است که در فرم و قالب مناسب با موضوع و فعالیت ارائه می‌شود .موسیقی عامیانه ایران در تمام اشکال خود سرشار از مضامین اسلامی است و این امر جزء ویژگی‌های این هنر ساده و بی پیرایه نیز محسوب می‌شود ."وی در این کتاب نغمه‌ها و سروده‌های عامیانه را در قالب یازده موضوع که عمدتا نام و نشانی از مولای متقیان علی (ع) دارند گردآوری و بررسی نموده که عبارت‌اند از" :ترانه‌های کار"، "دامداری"، "اعتقادات و باورهای عامیانه در خصوص ابزار موسیقی"، "نغمات و دعاهای رمضان"، "موسیقی در آیین‌های نوروزی"، "دوبیتی‌های عامیانه"، "متل‌ها یا قصه ترانه‌های عامیانه"، "لالایی‌ها"، "نغمه‌های عروسی"، "نغمه‌های حماسی " و "ترانه‌های مذهبی ."در بخش انتهایی کتاب، "منابع و ماخذ "و "نمایه "فراهم آمده است .

64982699516d3.jpg

فرهنگ اصطلاحات عامیانه جوانان

مهشید مشیری

در "فرهنگ اصطلاحات عامیانه جوانان "علاوه بر معنای هر واژه یا اصطلاح، در صورت لزوم، به مقوله دستوری، زبان منبع، مترادف‌ها و متضادها اشاره شده است .این فرهنگ با مثال‌ها و توضیحاتی نیز همراه است .