محمدعلی احسانی طباطبایی نویسنده و پزشک بود. تحصیلات ابتدایى را در اصفهان گذرانید، سپس به تهران آمد و دوره متوسط را در شعبه علمى دارالفنون سپرى كرد. دانشكده پزشكى را در سال 1310 ش به اتمام رسانید و پس از دریافت گواهى دكتراى طب و تخصص در بیماری‌هاى عفونى، به مدت سى سال در طب ارتش از درجه سرگردى تا سرتیپى خدمت كرد. اثر به جاى مانده این کتاب است که دربرگیرنده چهل مقاله از اوست. برخی از عناوین مقالات به این ترتیب است: محفل ادبا، شناسایی اردستان، رجال قدیم اردستان، مرحوم مدرس و شرح حال آن بزرگوار و مصاحبه با ایشان، کاشان و نظام وفا،حاج میرزا یحیی دولت آبادی، مقایسه شعر بلخی و خیام، نحوست سیزده و .... .

منابع مشابه بیشتر ...

662e709e34bcb.jpg

کتاب آینه

ابراهیم زال زاده

مجموع مقالات پیرامون ادبیات و شعر نوشته برترین ادیبان و شعرا و نویسندگان معاصر که توسط زنده یاد ابراهیم زال زاده بنیانگذار و مدیر نشر ابتکار و بامداد گردآوری شده است: مجموعه مقالاتی از صفدر تقی زاده داریوش آشوری نجف دریابندری باقر پرهام احمد شاملو هوشنگ گلشیری م. آزاد احمد کسیلا فیروز شیروانلو مهدی اخوان ثالث سیمین بهبهانی ع. پاشایی و... فهرست: موسیقی زبان، عکس های یک شاعر، زیبایی چیست؟، نگاهی به ادبیات امروز آمریکای لاتین، جهان سوم در تکاپوی جهانی، یادی از بهرام صادقی، نگاهی به سه کتاب رضا براهنی و ...

662103db49350.jpg

بردگی

حسینقلی کاتبی

تاریخ بشر آئینه یک سلسله مبارزه هایی است که بین طبقات مردم برقرار است و این مبارزه ها تا غلبه حق بر باطل ادامه خواهد داشت. مبارزه طبقاتی مظهر و نمایش واقعی حوادث تاریخی است که سر ترقی و تکامل هم در آن نهانست. نبرد دائمی خوبی و بدی، قدرت و حق، فقر و غنا، سرمایه و کار، تقدم و تجدد، ارتجاع و آزادی، فداکاری و خودپرستی، ظلم و عدالت و بالاخره مبارزه نور و ظلمت و یا یزدان و اهریمن است که حوادث و وقایع تاریخی را بوجود آورده است و بدون این نبرد زندگی هدف واقعی ندارد. تصدیق حالت حاضره و تسلیم در برابر سلطه و قدرت زندگی را همان اندازه فاقد روح و معنی خواهد ساخت که کسی وارد جنگ تن به تن بشود بدون اینکه کینه ای در دل داشته باشد و یا تن به زناشویی دهد درحالیکه فاقد عشق و محبت نسبت به همسر خود باشد. یکی از مظاهر حساس و جلوه های مشخص مبارزه های طبقاتی مبارزه ایست که در طول تاریخ بردگان با اربابان نموده اند و پرده های دلگداز و در عین حال لذت بخشی در صحنه اجتماع به وجود آورده اند. بردگی دوره مشخصی در تاریخ اجتماعی هریک از ملت ها گذرانده و خود یکی از دوره های فعالیت اقتصادی بشر است. تمام ملت ها "دوران اقتصاد بردگی" و یا دوره مبارزه بر علیه بردگی را در زمان واحدی نگذرانده اند و در تمام ملت ها هم بردگی حالت مشخص اقتصادی نبوده بلکه بطوری که در این مقاله ها دیده خواهد شد رژیم اقتصادی بردگی در بعضی از کشورها مانند یونان و روم با ظهور فئودالیسم از بین رفته و در پاره از ممالک دیگر مانند آمریکا و روسیه تا یک قرن پیش وجود داشته و در پاره کشورها مانند ایران از بردگان در فعالیت خاص اقتصادی یعنی تولید استفاده نمی کردند.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

563b7e293387b.PNG

کلبه درویش

سید محمد علی احسانی طباطبایی

نگارنده در مقدمه کتاب آورده: غرض از نگارش این مقالات یادداشت هایی است از شعر و نثر و حکایت و ضرب المثل ها و نکته ها و لطائف و تاریخ و نکات دقیقه که خواندنش هرچند مزاحم است لیکن به رنج جمع آوری و نوشتنش می ارزد. کتاب در چهل مقاله تنظیم شده است و هر کدام از مقاله ها موضوعی خاص دارد و بیانگر مسئله ای است که در روزی خاص در جمع چندنفره ای از مرشد و مریدانش مطرح شده است. این کتاب به اهتمام دکتر سید محمد علی احسانی طباطبایی توسط انتشارات کتابفروشی دهخدا در سال 1358 و در تهران منتشر شده است.

نثر/متون کهن/گزیده‌ نظم و نثر
کتاب