در این کتاب برای اولین بار در ایران آثار به جا مانده از دیوان ترکی مولوی جمع شده است. مؤلف در بخش نخست کتاب ضمن ارائه‌ی متون اشعار ترکی مولوی به شرح و معنا و تفسیر کلیه‌ی ابیات و لغات آن‌ها می‌پردازد و در بخش دوم ترکی سرایانی را که بعد از مولوی و به تقلید از او شعر سروده‌اند و به قول مؤلف «منسوب به مکتب مولویه» بوده‌اند، معرفی می‌کند و نمونه‌ای از اشعار ترکی آن‌ها را نیز می‌آورد. کتاب، مقدمه‌ای در تاریخ شعر ترکی و بخشی در معرفی تذکره‌هایی که از مولویه سرایان سخن گفته‌اند و نیز نمایه‌ی قابل توجهی دارد

منابع مشابه بیشتر ...

662cf7002b0c6.jpg

یادگار فرامرز

فرامرز نوریانی

مجموعه حاضر اشعار دکتر فرامرز نوریانی متخلص به "مظلوم" است که در سال 1312 چشم به جهان گشود و تحت تعلیم و تربیت مادری روشنفکر و پدری آزاده پرورش یافت. در سال 1338 موفق به دریافت دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی اصفهان شد و در سال 1350 دکترای اعصاب و روان را از دانشکده پزشکی تهران کسب نمود. ایشان در سن 60 سالگی دار فانی را وداع گفت.

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

658ae0e131c05.jpg

شرح غزلهای صائب تبریزی - جلد اول (برای تدریس در دوره های دکتری ادبیات تطبیقی)

حسین محمدزاده صدیق

مولف کتاب در مورد موضوع کتاب می گوید: "... شرح غزلها بیشتر بر روش شرح تطبیقی استوار است که در ایران تقریبا بدیع و کم سابقه است. یعنی سعی نگارنده بر این است که بتوانم شرحی تطبیقی با عنایت به هر سه زبان اصلی عالم اسلام عربی و ترکی و فارسی بنگارم ...

نظم/شرح شعر
کتاب
6252beefc7b06.png

دو گفتار ادبی پیرامون زندگی و خلاقیت قوسی تبریزی و میرزا شفیع شیرازی

آنچه در این کتاب آمده، برگردان دو گفتار ادبی برگزیده از تاریخ و ادبیات آذربایجان، چاپ آکادمی علوم آذربایجان شوروی است. گفتار اول پیرامون شاعری است «قوسی» نام که از پیرامون مکتب تغزل محمد بن سلیمان فضولی در تاریخ ادبیات آذربایجان به شمار است. گفتار دوم پیرامون خلاقیت ادبی و فلسفی میرزا شفیع واصح متفکر و ادیب آذربایجان در قرن گذشته و استاد میرزا فتحعلی آخوند است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌ در شعر و شاعران
کتاب