اصل خاندان شيباني (كاشان) از عرب بني شيبان و سلسله نسب ايشان منتهي به معدن بن عدنان است. كه از قبايل عرب مستعربه مي باشند.آقاي يوسف شيباني فرزند مرحوم رحمت الله شيباني درباره ريشه خاندان شيباني شرحي نوشته اند كه عيناً در زير نقل شده است. خانواده هاي شيباني از طرف بعضي از مورخين داخلي و خارجي و همچنين توسط عده اي از محققين خانواده مورد بررسي و مطالعه قرار گرفته است ولي نتايج به دست آمده در مورد جايگاه اوليه ونژاد خانواده شيباني به يك نتيجه واحد نرسيده و تفاوت نظر در آن به چشم مي خورد. اما انچه مستدل تر و قابل قبول تر است، ان است كه نام خانواده در اصل به سيبان كه يكي از چهارده تيره اشكانيان بوده است و به مرور زمان سين به شين مبدل شده و باي نسبت به آن اضافه گرديده است. به هر تقدير در آن زمانهاي دور(58 سال قبل از ميلاد تا 207 ميلادي) چون مردان اين تيره از اشكانيان به شجاعت، پردلي و امانت موصوف و نام آور بوده اند،بنابراين اوصاف از طرف وابستگاه خود به مرز داري منطقه وسيعي از غرب كشور دولت اشكانيان برگزيده شدند.كيفيت كار و گذشت زمان و تماس دائم اين مرزداران در طول خط ممتد سر حدي ايران زمين انها را با قبايل و مردمان آن سوي مرز آشنا نمود و مسلط به زبان اين مردمان كه عربي بوده است گرديده اند. پس از گذشت قرن ها و تغييرات در حكومت مركزي ايران، و حوادث گوناگون و بيشمار در اواخر حكومت ساسانيان كه مصادف با ظهور دين مبين اسلام بوده است، تيره شيبان نيز به دين اسلام گرويده و متعاقباً به مناطق داخلي كشور مهاجرت و ابتدا در استان فارس اسكان مي يابند. بديهي است همانطور كه در ابتدا متذكر گرديد، نظر عده اي آن است كه اصولا قبيله شيبان از قبايل معروف و به نام عرب بوده اند كه با ساير مسلمانان به جنوب كشورايران آمدند ولي آنچه بيشتر مورد توافق و راي محققين است، همانا ايراني الاصل بودن خاندان شيباني است. آقاي دكتر حسنعلي شيباني در نامه اي به تاريخ 29/08/1364 به اينجانب از قول مرحوم استاد ذبيح الله بهروز چنين مي نويسد: شيبان در فارسي به معني پسران شيب است در دوره اشكانيان يكي از چهارده خانواده اي بود كه اشك، يعني پادشاه سلسله اشكانيان ( يعني حدود 450 سال) از ميان آنان انتخاب مي شده است. اين اطلاعات و نوشته گزيده اي از كتاب خاندان شيباني ( كاشان) كه از سال 1306 تا سال 1369 توسط رحمت الله شيباني جمع آوري شده و به چاپ رسيده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662cf7002b0c6.jpg

یادگار فرامرز

فرامرز نوریانی

مجموعه حاضر اشعار دکتر فرامرز نوریانی متخلص به "مظلوم" است که در سال 1312 چشم به جهان گشود و تحت تعلیم و تربیت مادری روشنفکر و پدری آزاده پرورش یافت. در سال 1338 موفق به دریافت دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی اصفهان شد و در سال 1350 دکترای اعصاب و روان را از دانشکده پزشکی تهران کسب نمود. ایشان در سن 60 سالگی دار فانی را وداع گفت.

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.