بخش بزرگی از اسناد این کتاب، نسخه اصلی و به امضای میسپو با نصرت‌الدوله فیروز و شمار درخور توجهی هم به خط دومی است که حتی نسخه دوم اغلب این سندها در سازمان اسناد ملی ایران یافت نشده است. علت نیز روشن است. منشی نصرت‌الدوله در این‌باره نوشته است: «مکاتبات را نصرت‌الدوله شخصا دیکته می‌کرد و من می‌نوشتم و بعد آنها را به یک ماشین‌نویس مخصوص می‌دادم که در سه نسخه ماشین کند. نامه‌های ماشین‌شده با شماره مخصوص که دفتر وزارتخانه خبر نداشت، در دفتر خود من پس از امضای وزیر برای دکتر میلسپو ارسال می‌شد». نامه‌های برگشت نیز چنین وضعی داشته است. از همین می‌توان اهمیت سندهای مجموعه نصرت‌الدوله و منحصربه‌فردبودن بیشتر آنها را دریافت.

منابع مشابه بیشتر ...

6640c3086bdd8.jpg

آثار تاریخی شمیران - جلد اول: لواسان و رودبار قصران (جغرافیای تاریخی و معرفی محوطه‌های باستانی و ...)

ناصر پازوکی طرودی

ر این کتاب که از سوی "اداره کل میراث فرهنگی استان تهران "انتشار یافته تلاش شده جغرافیای تاریخی و محوطه‌های باستانی و بناهای تاریخی فرهنگی شهرستان "شمیران "(یکی از فرمانداری‌های نه گانه تهران)، شامل "لواسان " و "رودبار قصران "به تفصیل و همراه با عکس معرفی گردد .ابتدای کتاب شامل اطلاعاتی است درباره موقعیت و اهمیت جغرافیایی شمیران، تقسیمات کشوری و فرمانداری شمیران، جغرافیای تاریخی و وجه تسمیه رودبار قصران داخل، کوه‌ها و رودها و راه‌های رودبار قصران، اقوام ساکن در طبرستان قبل از مهاجرت آریایی‌ها، تاریخ رودبار قصران از دوره آشوری‌ها و مادها و هخامنشیان تا دوره قاجار (به ویژه دوره علویان آل بویه، غزنویان، اسماعیلیان، مرعشیان، چلاویان، جلالیان، تیموریان و آل کیا) .سپس آثار باستانی و تاریخی فرهنگی "دشت لار"، "لواسان بزرگ "و "رودبار قصران"، به ترتیب و تفکیک شهرها و روستاهای آنها معرفی شده‌اند که عموما شامل محوطه‌های باستانی، قلعه‌ها، امامزاده‌ها، کاروان‌سراها، قبرستان‌ها، رباطها، تپه‌های باستانی، مساجد و حسینیه‌ها، حمام‌ها، کاخ‌ها، مناظر طبیعی، باغ‌ها و سایر بناهای باستانی تاریخی است . در پایان کتاب فهرست منابع و فهرست محوطه‌ها و بناهای تاریخی فرهنگی شمیران (لواسان و رودبار قصران)، همچنین نقشه موقعیت جغرافیایی آثار یاد شده (نقشه باستان شناسی) آمده است

663b913f525d9.jpg

نامواره دکتر محمود افشار - جلد پنجم (دربرگیرنده سی و شش مقاله)

محمود افشار

جلد پنجم از نامواره دکتر محمود افشار مقاله ها و گفتارهایی است در زمینه های مربوط به تاریخ ایران، قلمرو زبان فارسی، تحقیقات ادبی، مباحث شعر فارسی، مسائل فنی زبان فارسی، عقاید سیاسی دوره قاجار، اسناد تاریخی، وضع فرهنگی و اجتماعی یزد و یادداشتها و اسنادی است که با زندگانی دکتر محمود افشار متناسب است. مقاله ها به ترتیب تاریخ دریافت آنها به چاپ رسیده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

61be002682b61.png

تاریخ روزنامه نگاری ایرانیان و دیگر پارسی نویسان (جلد دوم بحران آزادی)

ناصرالدین پروین

در این جلد سیزده سال از تاریخ روزنامه‌نگاری پارسی معرفی شده است. در واقع این سیزده سال دوره به سخن آمدن و پروبال گرفتن کودکی بود که در جلد نخست از زایش دشوار و رشد کند و افت‌وخیز او سخن رفته است. در این جلد افزون بر اشاره به وضع ایران و جهان و وضعیت عمومی ارتباط‌ها، از مسائلی چون: تاریخچه روزنامه‌ها و مجله‌ها، روش و ارائه محتوا، نظام مطبوعاتی، تاریخچه روزنامه‌های برون‌مرزی، تاریخچه روزنامه‌های غیرموضوعی پایتخت، تاریخچه روزنامه‌های مخفی، ارگان‌های رسمی و نیمه‌رسمی و نشریه‌های موضوعی و .... سخن به میان آمده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی ادبی
کتاب
61bdfeb75bc3a.png

تاریخ روزنامه نگاری ایرانیان و دیگر پارسی نویسان (جلد اول پیدایش)

ناصرالدین پروین

تاریخ روزنامه‌نگاری از سرگذشت جامعه، دگرگونی‌ها و پیشرفت‌های فنی به‌ویژه در کار چاپ، شبکه ارتباطی، شرایط اقتصادی، تحول زبان و بسیاری چیزهای دیگر جدایی‌ناپذیر است. در ابن کتاب به پیدایش روزنامه‌نگاری فارسی از آغاز تا قتل ناصرالدین شاه پرداخته شده است. بخش اول این کتاب خواننده را با سیر ارتباط و پیام در جامعه ایران آشنا می‌کند و پیشینه‌ای از کار چاپ در جهان فرهنگ ایرانی به دست می‌دهد. در بخش دوم و در شش فصل به روزنامه‌نگاری ایران از آغاز به سال 1252 تا قتل ناصرالدین شاه پرداخته شده و بخش سوم ویژه روزنامه‌های فارسی چاپ خارج است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی ادبی
کتاب