این کتاب که توسط یکی از قدیمی ترین و پرآوازه ترین نویسندگان صوفی و فقیه زمان خود حضرت ابوعبدالرحمن سلمی نیشابوری(۴۱۲ ه.ق.) نوشته شده است از معتبرترین و معروف ترین کتابهای صوفیه در دوره های آغازین تصوف بوده است و یکی از کتاب هایی بوده است که دست به دست بین صوفیان زمان رد و بدل می شده است . این کتاب در سیر حوادث روزگار متاسفانه مفقود شده بود که محقق و مترجم آن خانم غزال مهاجری زاده (عضو هیات علمی دانشگاه) پس از تحقیقی که در دانشگاه تهران ضمن دوره ی دکتری در مورد حضرت ابوالقاسم نصرآبادی، استاد سلمی و یکی از چهار موید حسین بن منصورحلاج انجام می دادند درصدد بازسازی و انتشار این کتاب ارزشمند برآمدند. موضوع این کتاب زندگی و اقوالات مشایخ نامدار صوفیه است. این کتاب غیر از کتاب طیقات الصوفیه می باشد و ابوعبدالرحمن سلمی آن را پیش از طبقات نوشته است. خواندن این کتاب گهربار و ذی قیمت را به تمامی دوستداران تصوف و عرفان اسلامی خصوصا دوستداران متون کهن و قدیمی این طریق توصیه می نماییم. این کتاب به اهتمام دکتر غزال مهاجری زاده توسط انتشارات طهوری در سال 1389 در تیراژ 1650 نسخه در تهران منتشر شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662cf7002b0c6.jpg

یادگار فرامرز

فرامرز نوریانی

مجموعه حاضر اشعار دکتر فرامرز نوریانی متخلص به "مظلوم" است که در سال 1312 چشم به جهان گشود و تحت تعلیم و تربیت مادری روشنفکر و پدری آزاده پرورش یافت. در سال 1338 موفق به دریافت دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی اصفهان شد و در سال 1350 دکترای اعصاب و روان را از دانشکده پزشکی تهران کسب نمود. ایشان در سن 60 سالگی دار فانی را وداع گفت.

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

58d40a4c5f222.jpg

جوانمردی و جوانمردان ( کتاب الفتوة )

ابوعبدالرحمن السلمی

جوانمردان علاوه بر صفات نیکوی انسانی مقید به انجام آداب و رسومی ویژه بودند که معرف جوانمردی بود. به تدریج اساس مذهب تصوف بر اسلام و فتوت استوار شد و آداب جوانمردی در رسوم خانقاهی میان صوفیان متداول و مرسوم گردید. شناخت جوانمردان، از عوامل كرامت و سرافرازی مسلمانان است و اعمال نیکوی آنان چون عدالت، رافت، انصاف، سخاوت، گذشت، بزرگ‌ منشی و ... از همت والای ایشان حكایت می‌كند که الگوی تربیتی شایسته ای به شمار می آید. ابوعبدالرحمن سُلمی (312-412 قمری) در کتاب الفتوة که کهن ترین کتابی است که به آداب و شرایط جوانمردی اختصاص یافته، به تبیین جایگاه و شخصیت جوانمردان (نزد خدا و رسول) و فرهنگ و آداب جوانمردی پرداخته و نمونه‌هایی از جوانمردان نظیر ابوذر را معرفی كرده است. این کتاب که منبع فتوت نامه های بعدی به شمار می آید، در 5 بخش تدوین شده است. کتاب پیش رو با ترجمه دکتر قاسم انصاری و یادداشت مترجم بر این اثر، در سال 1385 توسط انتشارات حدیث امروز در اختیار پژوهشگران قرار گرفت.

نثر/متون کهن
کتاب